Ako želite da uštedite na troškovima električne energije i smanjite ugljični otisak vašeg poslovanja, ulaganje u komercijalne solarne panele može biti pravi način. Na prvi pogled može biti teško reći koliko panela će vam trebati, posebno sa veličinama sistema u rasponu od ispod 30 kW do preko 500 kW.

Kada raščlanite pojedinačne opcije solarne energije za komercijalne zgrade, mnogo je lakše proceniti koja će vam veličina biti potrebna da biste zadovoljili svoje energetske potrebe.

Razumevanje vaših energetskih potreba

Pre nego što počnete da razmišljate o potencijalnoj veličini vašeg solarnog niza, važno je razumeti vaše energetske potrebe. Bez obzira na veličinu solarnog sistema koji vam je potreban za vaše poslovanje, postoji opcija za svakoga. Gremet Solar može da obezbedi rešenje prilagođeno vašem poslovanju i njegovim okolnostima.

Uz različite opcije finansiranja, uključujući kupovinu, lizing i ugovore o kupovini solarne energije, nikada nije bilo boljeg vremena za nadogradnju vašeg poslovanja solarnim panelima.

30kW do 99kW solarni sistemi
Za preduzeće srednje veličine koje troši umerenu količinu energije, vaš solarni sistem će najverovatnije pasti u rasponu od 30 kW do 99 kW. Mala preduzeća verovatno neće trebati više od 30 kW.

Ova komercijalna veličina solarnog panela je generalno pogodna za preduzeća u sektoru ugostiteljstva i razonode. Kancelarijske zgrade, osnovne škole i trgovci će obično tražiti da instaliraju nešto bliže solarnom sistemu od 50 kW.

Sistemi ove veličine će se kvalifikovati za male tehnološke sertifikate, pomažući u smanjenju početnih troškova instalacije.

100kV solarni sistemi
Za veće poslovne zgrade, fabrike srednje veličine, hotele i velike škole, očekuje se da će sistem od 100 kW ili više (do 250 kW) biti prikladan. Sistemi ove veličine se najčešće nalaze u trgovačkim četvrtima, vladinim zgradama, staračkim domovima i slično. Oni sa najvećom potrošnjom imaju i najveći potencijal da svake godine uštede značajne količine novca na troškovima energije.

250kW+ solarni sistemi
Solarni sistemi od 250 kW i više zahtevaju značajan krovni prostor, što ih čini pogodnim za preduzeća kao što su fabrike, velike komercijalne kancelarije, proizvodne kompanije, veliki tržni centri i industrijska mesta. Solarni sistem od 250 kW ispunjava uslove za izdavanje sertifikata za proizvodnju velikih razmera, što potencijalno pruža vašem poslovanju još jedan izvor prihoda tokom godina.

Preduzeća sa posebno visokim zahtevima za energijom mogu imati instalirane solarne sisteme znatno iznad 500 kW. Instalacije solarnog sistema ove veličine mogu biti komplikovane i zahtevaju stručnost iskusnih stručnjaka za solarnu energiju, kao što je tim u kompaniji Gremet Solar.

Planirajte budućnost svog poslovanja već danas

Dok su gornji primeri samo primeri i vaše poslovne potrebe mogu da se razlikuju, Gremet Solar je tu da vam pomogne da planirate budućnost i počnete da štedite na troškovima energije.

Ako ste spremni da počnete na putu ka boljoj budućnosti vašeg poslovanja i planete, stupite u kontakt sa timom Gremet Solar na  014 223233 ili popunite naš onlajn obrazac za kontakt.

KOJA VELIČINA SOLARNOG SISTEMA JE PRAVA ZA MOJ BIZNIS?